Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin semtı aralık, yangın bapları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden özge yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.
Yangın Kapısı Infaz Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beniâdem esenlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Açılıp - kapanma aksiyonlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu boyut kontrolör edilmelidir.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rikkatli malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı sinein sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara seçmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Konstrüksiyonların bir parçası şeklinde evetğundan essah şekilde monte edilmeli ve şizoit şekillerde olmamalıdır.
Bu kapılar temel olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı özellikle yetişmek üzere tasarruf amacına ve kullanan erkek nüshasına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan faik başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Zihinsel mânialı, tutuk yahut ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyettar personeli mütemadi hizmet başında olan ve yangın yahut özge ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli Yangın Merdiveni Kapısı imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına cevaz verilir.
Doğrusu, taban nüans şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek muhtevain tasarlanmışken, acil çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma için kullanılan bir kapıdır.
Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine pürüz olan müstacel perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cemi cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın baplarında acil durumlarda dâhilen hariçarı rast faaliyet güfte konusu olduğu muhtevain, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lafız konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.